KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Çukurhisar Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Projenin amacı; :Okullarda yapılacak söz varlıpını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili daha iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesinin amaçlamaktadır.

Bu sayade öğrencilerimiz dilimizin seçlin ve özgün eserlerini tanıyacak , eserlerimzde geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek;milletimizin kültürünü, birikimini,düşünce dünyasını ve hayat tarzınısöz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Komisyonumuz tarafından aldığımız kararda;

İlkokulun tüm sınıflarında 6. saatte öğretmenlerimizin başkanlığındakitap okunayacak.

Ortaokullarda her hafta dönüşümlü olarak, klavuzda belirtilen kitaplardan ve okulumuz kütüphanesinde bulunankitaplar okunacak.

İki haftada bir kitap okunup bitirilecek.

Okunan kitaplardan sınavlar yapılacak.

Sınıflarda okutulan kitapların isimleri ve yapılan etkinlikler  rapor halinde idareye her ayın sonunda verilecek.

Yayın: 19.12.2023 - Güncelleme: 19.12.2023 12:16 - Görüntülenme: 51